19. januar 2021

Nytt år og nye muligheter

 2021 har kommet godt i gang, og det er fortsatt strenge Covid-19 restriksjoner. Restriksjonene har kommet av den grunn at de skal fungere på sikt, og at alle må fortsette å være en del av dugnaden. Det hadde vært så fint, å praktisere det de gjør ved en ekte dugnad. Nemlig, da holder de seg hjemme. 

Restekassa med stoffbiter begynner å tømmes, og det er så deilig følelse. Restekassene med garn, begynner også å tømmes noe. Det strikkes mye luer, grytekluter og nå en barnegenser på pinnene. 

Vi hadde ett prosjekt i lappeklubben jeg er med i, det var å sy ett lappeteppe. Tema var redesign og vi alle skulle sy ca 10 lapper hver. Det var så gøy teknikk, så jeg begynte like greit å laget ett teppe til meg selv også.

Her har jeg bare lagt ut en del av lappene som skal bli ett teppe ut på gulvet. Nå er det ca dobbelt så mange lapper og det nærmer seg en sammensying. Forklaring på teknikk, stur under bilde. 



- Skjær stoffstrimler på 1,5 inch brede

- Sy strimlene sammen, og husk å sy de sammen fra annenhver side. Da unngår du at de blir skjeve

- Bruk 45 grades linjal og skjær spiss  i hver ende

- Skjær ut en 45 grades bit på ca 5,5 inch og sy i hver kant. Da har du brått en firkant som renskjæres til 7 inch. 


Grytekluter går aldri av moten, og det er så koselig å både gi bort og få. Disse er strikket i 100 % bomull og kan vaskes på inntil 60 grader i vaskemaskin. 




Ha en fin dag videre og nyt både turer ute i naturen og ett håndarbeidsprosjekt. 



1 kommentar:

sall1234 sa...

Det lappeteppe likte jeg veldig godt, takk for ideen. Vakre grytekluter i strikk også. Dette stjernemønstret slår aldri feil. Ha en flott dag.