Sjeldent finner jeg gode oppskrifter på glutenfritt brød eller rundstykker. Det har jeg nå endelig klart å finne, og disse rundstykkene er bare super gode. Veldig mettende og utrolig saftige, selv i kald tilstand. Jeg tåler melk, derfor har jeg erstattet halvparten av vannet i oppskriften med melk.
Setter bakebollen på vekta og nullstiller, blander fortløpende hvert produkt i og nullstiller mellom hver gang. Væsken heller jeg i helt til sist.
Oppskrift på dobbel deig og gir ca 24-25 rundstykker i god størrelse.
-450 gr glutengritt havremel eller havregryn. Jeg tar ca 50/50
- 200 gr maismel
- 400 gr rismel
- 3 gram salt
- 3 ts bakepulver
-5 gr tørrgjær
- 6 ss fiberhusk
- 1500 gram vann evt. halvparten med melk
Nøytral olje til utbaking
valmuefrø/sesamfrø eller hva du måtte ønske til å strø over. Jeg tåler egg, så jeg pensler rundstykkene med egg før steking.
Bland alt i en bolle
Elt i kjøkkenmaskin noen minutter
La bollen stå lunt i ca 1 time til heving
Rull ut til rundstykker
Etterhev i ca 1 time
Stekes på nest nederste/midterste nivå på 225 grader i ca 20 minutter. Dette avhenger din stekeovn, så følg med.
Fryser rundstykkene i zip pose og henter opp til hvert måltid. Stekes i fryst tilstand 225 grader og ca 20 minutter. Skorpen blir sprø og fin og dette er rundstykker som også er gode i kald tilstand. F.eks. på tur, matpakken osv.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar