3. mars 2018

Påsken 2018

Påsken 2018: Hva påsken betyr for folk, er vel fri, ferie og nyte tid med venner og familie. 

Det påsken egentlig er?
Påsken er den mest sentrale av de kristne høytidene i kirkeåret, både for den romersk-katolske, den ortodokse og den protestantiske kirkene. Høytidene feires til minne om Jesus Kristi siste nattverd, kortfestelse, lidelse, død og oppstandelse i følge evangeliet i bibelen. Dette fant sted under den Jødiske påskefeiringen. Forut for påsken markeres fastetiden og den stille uke, og etter påskesøndag kommer påsketiden som varer helt til pinsen. Påsken er en bevegelig høytid, det vil si at den ikke kommer på samme dato hvert år. 


Personlig kommer jeg fra ett hjem, hvor vi ikke har hatt så sterk kristen tro, men vi har alltid pyntet til både jul og påske. Ikke overpyntet, men akkurat passe. Det er koselig å markere noen høytider, og påsken for meg betyr vår og sommer straks om hjørnet.

I år har jeg strikket noen påskekuler, som skal henges på en kvist eller trollhasselgren. Spisebrikkene og koppbrikkene, er straks ferdig. Kyllingene mangler øyner, som straks skal bli påsydd. 




Ønsker dere alle en riktig god påske, når den tid kommer. Så håper jeg høytiden blir akkurat slik du ønsker at den skal bli. Om det betyr jobbing, ferie, avslapning så blir den slik den blir uansett.

Ingen kommentarer: