Ingredienser:
2 egg
1 ½ dl. Sukker
4 dl hvetemel/speltmel
1 ts vaniljesukker4 dl hvetemel/speltmel
100 gram smeltet smør
2 dl melk
2 ts bakepulver
1 ts kanel
Revet epler og gjerne en båt på toppen med litt revet mandler.
Slik gjør du:
- Sett stekeovnen på 190°C og
finn fram muffinsformer eller gjerne stekebrett med muffinsformer.
- Smelt smøret i en kjele og
avkjøl litt.
- Visp egg, sukker og
vaniljesukker i en bolle til en luftig eggedosis. Tilsett melk.
- Bland sammen mel,
bakepulver, kanel og salt og vend det i eggedosisen. Tilsett det smeltede
smøret.
- Riv eplet grovt, press ut
væsken og vend det raskt i deigen. Fordel røren ¾ fulle i muffinsformer på
brett eller papirformer. Legg gjerne en eplebåt eller to i hver.
- Stek muffinsen midt i ovnen
i ca 20-25 minutter. Avkjøl på rist.
Dryss gjerne over litt melis ved servering.
1 kommentar:
Takk for tilbakemelding, nå er det rettet :)
Legg inn en kommentar