Grove og luftige rundstykker ble til i dag!
Enkel og god oppskrift. Denne oppskriften er satt sammen av meg. Ingenting som tilsier at du ikke kan bytte ut noe, eller legge til.... Alt etter smak og behag.
- ca 300 gram sammalt rug
- ca 700 gram sammalt speltmel (grovt )
- ca 100 gram smør (skal ikke smeltes)
- 1 pk fersk gjær
- 6 dl melk
- 1 egg
- en liten dert salt
Melet blandes inn med væske varmes til ca 37 grader. Gjæren blandes i væsken. Bland alt i kjøkkenmaskinen og del smøret opp i små biter. Smøret legges i små biter i deigen litt etter litt og elt ca i 30 minutter. Heves ca 45-60 minutter.
Del emnene og rull ut rundstykkene. La gjerne etter heve i 10-15 minutter. Pensle med 1 egg.
Stekes på varmluft i ca 225 grader i 12-14 minutter (sjekk med din ovn). Stekes på nest nederste rille.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar