14. februar 2015

Fastelavensboller

Bare noen få minutter igjen til det er søndag og fastelaven. Hvorfor feirer vi det? Samma det, bollene er gode og det er bare å spise så lenge det står på bordet. he he. Her kommer en veldig enkel, men god oppskrift. Den har jeg valgt å ha vaniljesukker i, og det gjør seg godt. 

Her kommer oppskriften, prøv den gjerne. 

Boller :)

Ingredienser:
6 dl melk
150 gr smør
1 kg mel (jeg bruker speltmel)
1 ½ dl sukker
2 ss vaniljesukker (bruker jeg)
2 ts kardemomme
4 dl rosiner (om du ønsker det)
1 stk sammenvispet egg til pensling

Slik gjør du:
1.       Smelt mør og ha i melk. Rør inn gjæren i den lunke blandingen.
2.       Bland mel, sukker og kardemomme sammen med den lunkne gjærblandingen. Ha evt. I mer mel til deigen slipper bollen
3.       Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor (30-40 minutter)
4.       Del deigen i 20-24 like deler og ha i rosiner om du ønsker (jeg har det ikke i mine boller)
5.       Sett bollene på et stekeplate dekket med kakepapir og dett til heving i 20-30 minutter.
6.       Pensle bollene med egg og stek dem i ovnene ved 225 gr. I 6-10 minutter. Avkjøl bollene på rist.


Ingen kommentarer: